תפוחי אדמה ממולאים בגבינת-שמנת ופטריות

June 19, 2015

 

חומרים:

 

10 תפוחי אדמה בינוניים

 

1 כף שמן

 

300 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות

 

1/2 1 גביעים שמנת חמוצה ("טעם של פעם")

 

300 גרם גבינת-שמנת בטעם טבעי

 

4 כפות בצלית (עירית), קצוצה

 

250 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

 

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

 

 

אופן הכנה:

 

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שיתרככו, 

 

מסננים ומצננים מעט. בעוד תפוחי האדמה חמים, אוחזים בתפוד לרוחב בעזרת מגבת מטבח, 

 

ומסירים את השליש העליון. מרוקנים את תוכנו בכפית ומותירים דפנות בעובי כחצי ס"מ, כך 

 

שתתקבל מעין "סירה". מועכים את תוכן תפוחי האדמה למחית.

 

מעבירים לקערה, מוסיפים את השמנת, גבינת-השמנת, הבצלית, מחצית מהקשקבל ו- 5 כפות 

 

3. משמנים תבנית אפייה מלבנית, עורכים בה "סירות" תפוחי האדמה ומתבלים במלח 

 

2. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הפטריות עד שישחימו.

 

ממחית תפוחי האדמה. מערבבים לתערובת אחידה ומתבלים במלח ובפלפל.

 

ובפלפל. ממלאים במלית וזורים מעל את יתרת הקשקבל.

 

4. אופים כחצי שעה, עד שהגבינה תימס ותזהיב. מגישים חם, כתוספת.

Please reload

Featured Posts

טארט גבינת עיזים, קממבר ופטריות שמפיניון

June 19, 2015

1/2
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
  • facebook

לפרטים והזמנות: ורד- 054-4705528 | אלמוגית- 054-2275567 | רח' היוצרים 3, לוד.