ריזוטו פרמזן

June 19, 2015

 

חומרים:

 

4 כוסות מרק עוף צח או מרק ירקות צח

 

2 כוסות אורז לריזוטו (אורז עגול, אבל גם אורז רגיל יתאים)

 

1/2 כוס יין לבן יבש או חצי יבש

 

50 גרם חמאה

 

3 כפות שמן זית

 

1 בצל יבש קטן

 

4-5 עלי דפנה

 

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

 

מלח

 

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים את המרק בסיר גדול ומשאירים לבעבע על להבה נמוכה.

 

2. קוצצים את הבצל.

 

3. ממיסים 2 כפות חמאה ו- 3 כפות שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ועלי 

 

4. מוסיפים את האורז וממשיכים לבחוש כ- 2 דקות, עד שהאורז מתכסה בשמן ובמחאה 

 

5. מוסיפים את היין ומבשלים במשך כ- 2 דקות תוך כדי בחישה, עד שהאורז סופג את מרבית 

 

6. מנמיכים את הלהבה כדי לשמור על רתיחה עדינה וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה. האורז 

 

7. מוסיפים את יתרת המרק, מערבבים וטועמים מדי פעם, עד האורז מתרכך אך עדיין מורגש 

 

8. מסירים מהאש, מוסיפים את שארית החמאה ואת גבינת הפרמזן. מכסים את הסיר ומניחים 

 

הדפנה ומבשלים על להבה בינונית, עד שהבצל הופך שקוף (לא חום).

 

והופך לשקוף למחצה.

 

היין. מוסיפים מצקת מלאה במרק ומערבבים בהתמדה עד שהנוזלים נספגים.

 

חייב להיות מכוסה במרק במשך כל הזמן.

 

בשיניים (אל דנטה), בסך הכל כ- 15-20 דקות.

 

בצד (לא על האש) במשך כ- 2 דקות.

 

9. ממליחים, מסלקים את עלי הדפנה ומגישים.

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

טארט גבינת עיזים, קממבר ופטריות שמפיניון

June 19, 2015

1/2
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
  • facebook

לפרטים והזמנות: ורד- 054-4705528 | אלמוגית- 054-2275567 | רח' היוצרים 3, לוד.