פשטידת ברוקולי וגבינה

June 19, 2015

 

 

חומרים:

 

800 גרם ברוקולי קפוא, מופשר ומסונן (2 חבילות)

 

30 גרם חמאה מומסת

 

1 גביע גבינת קוטג' (225 גרם)

 

100 גרם גבינה צהובה, מגוררת גס

 

1 גביע שמנת חמוצה (170 מ"ל)

 

4 ביצים טרופות

 

3 כפות קמח תופח

 

1/4 כפית אגוד מוסקט מגורר

 

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

1 כף שמן לשימון התבנית

 

1 כף סולת

 

לרוטב:

 

25 גרם חמאה

 

2 כפות קמח

 

3/4 כוס שמנת לקצפת (180 מ"ל)

 

אגוז מוסקט מגורר לפי הטעם

 

מלח ופלפל לפי הטעם

 

תבנית מוארכת בגודל 10X35 ס"מ

 

 

אופן הכנה:

 

1. מחממים את התנור לחום בינוני.

 

2. חותכים את הברוקולי ושמים בקערה גדולה.

 

3. מוסיפים את החמאה המומסת, הגבינות, השמנת החמוצה, הביצים, הקמח ואגוז המוסקט 

 

ובוחשים היטב. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ובוחשים היטב.

 

4. משמנים את התבנית וזורים בתחתיתה את הסולת.

 

5. משטחים את הבלילה בתבנית ואופים כ- 50 דקות.

 

6. מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ובוחשים לתערובת 

 

אחידה. מוסיפים את השמנת ומבשלים עד שהרוטב יסמיך. מתבלים האגוז מוסקט, במלח 

 

ובפלפל לפי הטעם.

 

7. יוצקים את הרוטב על הפשטידה החמה ומניחים 5 דקות לפני ההגשה.

Please reload

Featured Posts

טארט גבינת עיזים, קממבר ופטריות שמפיניון

June 19, 2015

1/2
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
  • facebook

לפרטים והזמנות: ורד- 054-4705528 | אלמוגית- 054-2275567 | רח' היוצרים 3, לוד.