פשטידת ארטישוק וגבינה

June 19, 2015

 

 

חומרים:

 

50 גרם חמאה

 

1 בצל גדול, קצוץ גס

 

300 גרם פיטריות פרוסות, טריות או משומרות ומסוננות

 

5 ביצים, מופרדות לחלמונים ולחלבונים

 

1 קופסה ליבות ארטישוק משומרות, מסוננות וחתוכות לקוביות קטנות

 

5 כפות חלב

 

4 כפות ברנדי

 

2 כפות מיץ לימון טרי

 

1 גביע גבינה לבנה שמנה (250 גרם)

 

300 גרם גבינה צהובה, מגוררת גס

 

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

מרגרינה לשימון התבנית

 

2 כפות פירורי לחם לזרייה בתבנית

 

תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

 

 

אופן הכנה:

 

2. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיתרכך. מוסיפים את 

 

3. מעבירים את תערובת הפיטריות לקערה. מוסיפים אליה את החלמונים, ליבות הארטישוק, 

 

4. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה. מקפלים בעדינות מחצית מן הקצף 

 

5. משמנים את התבנית וזורים בה את פרורי הלחם. יוצקים את הבלילה אל התבנית ואופים כ- 

 

6. מוציאים מן התנור, מורחים בזהירות את יתרת הקצף על הפשטידה ואופים 5 דקות נוספות, 

 

1. מחממים את התנור לחום בינוני.

 

הפיטריות ומטגנים עד שהנוזלים יתאדו.

 

החלב, הברנדי, מיץ הלימון, הגבינות ומלח ופלפל לפי הטעם. בוחשים היטב.

 

אל הבלילה עד שייבלע בה. שומרים את יתרת הקצף בצד.

 

35 דקות, או עד שתתייצב מעט.

 

או עד שציפוי הקצף יזהיב.

 

 

 

Please reload

Featured Posts

טארט גבינת עיזים, קממבר ופטריות שמפיניון

June 19, 2015

1/2
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
  • facebook

לפרטים והזמנות: ורד- 054-4705528 | אלמוגית- 054-2275567 | רח' היוצרים 3, לוד.