מרק קרם עגבניות עם קצפת מתובלת וטוסט גבינת קממבר

June 19, 2015

 

חומרים:

 

80 גרם חמאה

 

3 כפות שמן תירס

 

3 בצלים סגולים, קצוצים דק

 

1 כרישה (החלק הלבן בלבד), פרוסה

 

4 שיני שום, כתושות

 

11/2 ק"ג עגבניות בשלות, פרוסות

 

1 כוס יין לבן יבש

 

מלח

 

פלפל שחור גרוס

 

1 כפית סוכר

 

להגשה:

 

3/4 כוס שמנת מתוקה

 

מלח

 

פלפל שחור גרוס

 

1 כף עלי טימין

 

1 כף עירית, קצוצה

 

לטוסט גבינת קממבר:

 

6 פרוסות באגט

 

6 פרוסות גבינת קממבר

 

 

אופן הכנה:

 

1. ממיסים בסיר את החמאה בשמן, מוסיפים את הבצלים, הכרישה והשום ומאדים על אש 

 

בינונית 10 דקות. מוסיפים את העגבניות והיין, מכסים את הסיר ומאדים 50 דקות, עד 

 

2. טוחנים את תכולת הסיר במעבד מזון או בבלנדר ידני, מעבירים למסננת ומסננים לסיר 

 

אחר. מביאים לסף רתיחה, מתבלים במלח, פלפל וסוכר. אם המרק סמיך מדי מדללים במעט 

 

3. לפני ההגשה מתבלים את השמנת המתוקה במלח ובפלפל ומקציפים לקצפת יציבה. שמים 

 

מעל לכל מנה מעט מהקצפת ומעטרים בעלי טימין ובעירית. אפשר לטפטף מסביב מעט שמן 

 

4. לטוסט גבינת הקממבר: מחממים תנור למצב גריל. מסדרים את פרוסות הבאגט בתבנית, 

 

שהעגבניות מפרישות את המיצים שלהן.

 

חלב או שמנת.

 

זית. מגישים עם טוסט גבינת קממבר.

 

מניחים מעל כל פרוסת באגט פרוסת גבינה ואופים עד שהגבינה נמסה.

Please reload

Featured Posts

טארט גבינת עיזים, קממבר ופטריות שמפיניון

June 19, 2015

1/2
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
  • facebook

לפרטים והזמנות: ורד- 054-4705528 | אלמוגית- 054-2275567 | רח' היוצרים 3, לוד.