טארט גבינת עיזים, קממבר ופטריות שמפיניון

June 19, 2015

 

חומרים:

 

לקלתית:

 

2 כוסות קמח רגיל

 

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

 

1 חלמון

 

1/2 כפית מלח

 

2-3 כפות מים קרים

 

למלית:

 

2 גלילי גבינת עיזים (125 גרם כל אחד)

 

125 גרם גבינת קממבר

 

200 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות ומטוגנות

 

4 ביצים

 

2 מיכלים שמנת להקצפה

 

200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

 

2 כפות פטרוזיליה, קצוצה

 

1 כף ריחן (בזיליקום), קצוץ

 

1 כפית טימין

 

1 כפית אורגנו

 

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

 

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ, משומנת בחמאה

 

אופן הכנה:

 

להכנת הקלתית: שמים את הקמח, החמאה, החלמון והמלח במעבד-מזון מצויד בלהב 

 

פלסטיק ומעבדים לבצק. מוסיפים מים קרים לפי הצורך, עד שהבצק נאסף לכדור.

 

עוטפים את כדור הבצק בפלסטיק נצמד ושומרים במקרר למשך שעה.

 

מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.).

 

על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 36 ס"מ. מרימים את העלה בזהירות, 

 

בעזרת המערוך ומרפדים בו את התבנית כך שיכסה את הקרקעית והדפנות. חותכים ומסירים 

 

את עודפי הבצק בשוליים ודוקרים במזלג במספר מקומות, כדי למנוע מהבצק לתפוח בעת 

 

האפייה.

 

להכנת המלית: פורסים את גבינת העיזים והקממבר ועורכים על הבצק.

 

טורפים בקערה את הביצים עם השמנת. מוסיפים את גבינת הקשקבל ואת עשבי התיבול, 

 

יוצקים את התערובת אל קלתית הבצק ואופים כשעה, עד שהמלית תיקרש ותתייצב.

 

עורכים על הגבינות את הפטריות המטוגנות.

 

מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

 

מניחים להצטנן מעט, חותכים למנות ומגישים עם יין לבן יבש וצונן.

 

 

Please reload

Featured Posts

טארט גבינת עיזים, קממבר ופטריות שמפיניון

June 19, 2015

1/2
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
  • facebook

לפרטים והזמנות: ורד- 054-4705528 | אלמוגית- 054-2275567 | רח' היוצרים 3, לוד.