חומרים:

 

250 גרם איטריות רחבות (1 חבילה)

 

50 גרם חמאה

 

2 כפות קמח רגיל

 

1/2 1 כוסות חלב (375 מ"ל)

 

3 ביצים טרופות

 

1 גביע גבינה לבנה שמנה (250 גרם)

 

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

 

30 גרם חמאה רכה

 

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

 

פלפל לבן לפי הטעם

 

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ

 

 

אופן הכנה:

 

מחממים את התנור לחום בינוני.

 

מבשלים את האטריות במי מלח, לפי הוראות היצרן, עד שיתרככו. מסננים היטב ומעבירים 

 

בינתיים ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש בינונית. מוסיפים את הקמח ובוחשים. מוסיפים 

 

לקערה גדולה.

 

בהדרגה את החלב ובוחשים על אש נמוכה עד שהתערובת תסמיך.

 

מוסיפים את הביצים, הגבינות, החמאה ואגוז המוסקט ובוחשים בעדינות. מתבלים בפלפל 

 

מעבירים אל התבנית ואופים במרכז התנור 30-40 דקות, או עד שהפשטידה תזהיב.

 

מוסיפים את רוטב החלב אל האיטריות.

 

לבן, במלח ובפלפל שחור לפי הטעם ובוחשים שוב.

 

חומרים:

 

10 תפוחי אדמה בינוניים

 

1 כף שמן

 

300 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות

 

1/2 1 גביעים שמנת חמוצה ("טעם של פעם")

 

300 גרם גבינת-שמנת בטעם טבעי

 

4 כפות בצלית (עירית), קצוצה

 

250 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

 

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

 

 

אופן הכנה:

 

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שיתרככו, 

 

מסננים ומצננים מעט. בעוד תפוחי האדמה חמים, אוחזים בתפוד לרוחב בעזרת מגבת מטבח, 

 

ומסירים את השליש העליון. מרוקנים את תוכנו בכפית ומותירים דפנות בעובי כחצי ס"מ, כך 

 

שתתקבל מעין "סירה". מועכים את תוכן תפוחי האדמה למחית.

 

מעבירים לקערה, מוסיפים את השמנת, גבינת-השמנת, הבצלית, מחצית מהקשקבל ו- 5 כפות 

 

3. משמנים תבנית אפייה מלבנית, עורכים בה "סירות" תפוחי האדמה ומתבלים במלח 

 

2. מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הפטריות עד שישחימו.

 

ממחית תפוחי האדמה. מערבבים לתערובת אחידה ומתבלים במלח ובפלפל.

 

ובפלפל. ממלאים במלית וזורים מעל את יתרת הקשקבל.

 

4. אופים כחצי שעה, עד שהגבינה תימס ותזהיב. מגישים חם, כתוספת.

 

החומרים:

 

5 חלמונים

 

3/4 כוס סוכר

 

3 כפות ברנדי

 

500 גרם גבינת מסקרפונה

 

1 מיכל שמנת מתוקה

 

להגשה:

 

250 גרם פטל שחור או תותי-שדה, פרוסים

 

2-3 כפות אבקת סוכר

 

 

אופן ההכנה:

 

1. שמים בקערת מערבל (מיקסר) את החלמונים, הסוכר והברנדי וטורפים 6 דקות, לקציפה 

 

2. שמים בקערה נפרדת את השמנת וטורפים לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לקציפת 

 

3. מחלקים את התערובת לגביעי זכוכית ומקררים עד שהתערובת מתייצבת. שמים מעל את 

 

תפוחה ובהירה. מוסיפים את הגבינה וטורפים לקבלת קציפה חלקה ואחידה.

 

הגבינה.

 

הפטל, בוזקים אבקת סוכר ומגישים מייד.

 

הערה: לממהרים, אפשר לייצב את הקציפה במקפיא (אך לא להקפיא לחלוטין).

 

חומרים:

 

1 מיכל שמנת מתוקה

 

3 כפות שמנת של פעם (שמנת חמוצה 27%)

 

3 ביצים

 

1 כוס סוכר

 

1 כפית תמצית וניל

 

קליפה מגוררת מלימון בינוני

 

3 כפות ברנדי

 

11/2 כוסות קמח תופח

 

100 גרם אגוזי מלך, קצוצים

 

200 גרם חלבה, מפוררת

 

תבנית מוארכת (אינגליש קייק) 10X30 ס"מ עם דפנות גבוהות, משומנת

 

 

אופן הכנה:

 

1. מחממים תנור לחום בינוני (175 צ.). שמים בקערת המערבל את כל המרכיבים פרט לקמח, 

 

לאגוזים ולחלבה ומקציפים במשך 3 דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים ידנית 

 

2. יוצקים לתבנית ואופים כ- 45 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט 

 

לבלילה אחידה.

 

פירורים לחים. מצננים, פורסים ומגישים.

 

חומרים:

 

80 גרם חמאה

 

3 כפות שמן תירס

 

3 בצלים סגולים, קצוצים דק

 

1 כרישה (החלק הלבן בלבד), פרוסה

 

4 שיני שום, כתושות

 

11/2 ק"ג עגבניות בשלות, פרוסות

 

1 כוס יין לבן יבש

 

מלח

 

פלפל שחור גרוס

 

1 כפית סוכר

 

להגשה:

 

3/4 כוס שמנת מתוקה

 

מלח

 

פלפל שחור גרוס

 

1 כף עלי טימין

 

1 כף עירית, קצוצה

 

לטוסט גבינת קממבר:

 

6 פרוסות באגט

 

6 פרוסות גבינת קממבר

 

 

אופן הכנה:

 

1. ממיסים בסיר את החמאה בשמן, מוסיפים את הבצלים, הכרישה והשום ומאדים על אש 

 

בינונית 10 דקות. מוסיפים את העגבניות והיין, מכסים את הסיר ומאדים 50 דקות, עד 

 

2. טוחנים את תכולת הסיר במעבד מזון או בבלנדר ידני, מעבירים למסננת ומסננים לסיר 

 

אחר. מביאים לסף רתיחה, מתבלים במלח, פלפל וסוכר. אם המרק סמיך מדי מדללים במעט 

 

3. לפני ההגשה מתבלים את השמנת המתוקה במלח ובפלפל ומקציפים לקצפת יציבה. שמים 

 

מעל לכל מנה מעט מהקצפת ומעטרים בעלי טימין ובעירית. אפשר לטפטף מסביב מעט שמן 

 

4. לטוסט גבינת הקממבר: מחממים תנור למצב גריל. מסדרים את פרוסות הבאגט בתבנית, 

 

שהעגבניות מפרישות את המיצים שלהן.

 

חלב או שמנת.

 

זית. מגישים עם טוסט גבינת קממבר.

 

מניחים מעל כל פרוסת באגט פרוסת גבינה ואופים עד שהגבינה נמסה.

חומרים:

 

1 סלסלה (250 גרם) עגבניות שרי

 

3/4 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות

 

100 גרם זיתים שחורים מצומקים

 

250 גרם גבינת פטה, חתוכה לקוביות קטנות

 

1 כוס ריחן (בזיליקום) קצוצים

 

4 שיני שום, קצוצות דק

 

2 בצלים ירוקים, קצוצים

 

מלח

 

פלפל שחור טחון טרי

 

1/4 כוס שמן זית

 

100 גרם צנוברים, מטוגנים

 

1. שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט פרט לצנוברים, ומערבבים. משהים חצי שעה לספיגת 

 

 

אופן הכנה:

 

הטעמים.

 

2. לפני ההגשה, זורים מעל את הצנוברים. מגישים עם פוקצ'ה חמה וטרייה.

חומרים:

 

לקלתית:

 

2 כוסות קמח רגיל

 

150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

 

1 חלמון

 

1/2 כפית מלח

 

2-3 כפות מים קרים

 

למלית:

 

2 גלילי גבינת עיזים (125 גרם כל אחד)

 

125 גרם גבינת קממבר

 

200 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות ומטוגנות

 

4 ביצים

 

2 מיכלים שמנת להקצפה

 

200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

 

2 כפות פטרוזיליה, קצוצה

 

1 כף ריחן (בזיליקום), קצוץ

 

1 כפית טימין

 

1 כפית אורגנו

 

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

 

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ, משומנת בחמאה

 

אופן הכנה:

 

להכנת הקלתית: שמים את הקמח, החמאה, החלמון והמלח במעבד-מזון מצויד בלהב 

 

פלסטיק ומעבדים לבצק. מוסיפים מים קרים לפי הצורך, עד שהבצק נאסף לכדור.

 

עוטפים את כדור הבצק בפלסטיק נצמד ושומרים במקרר למשך שעה.

 

מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.).

 

על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 36 ס"מ. מרימים את העלה בזהירות, 

 

בעזרת המערוך ומרפדים בו את התבנית כך שיכסה את הקרקעית והדפנות. חותכים ומסירים 

 

את עודפי הבצק בשוליים ודוקרים במזלג במספר מקומות, כדי למנוע מהבצק לתפוח בעת 

 

האפייה.

 

להכנת המלית: פורסים את גבינת העיזים והקממבר ועורכים על הבצק.

 

טורפים בקערה את הביצים עם השמנת. מוסיפים את גבינת הקשקבל ואת עשבי התיבול, 

 

יוצקים את התערובת אל קלתית הבצק ואופים כשעה, עד שהמלית תיקרש ותתייצב.

 

עורכים על הגבינות את הפטריות המטוגנות.

 

מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

 

מניחים להצטנן מעט, חותכים למנות ומגישים עם יין לבן יבש וצונן.

 

 

 

חומרים:

 

4 כוסות מרק עוף צח או מרק ירקות צח

 

2 כוסות אורז לריזוטו (אורז עגול, אבל גם אורז רגיל יתאים)

 

1/2 כוס יין לבן יבש או חצי יבש

 

50 גרם חמאה

 

3 כפות שמן זית

 

1 בצל יבש קטן

 

4-5 עלי דפנה

 

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

 

מלח

 

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים את המרק בסיר גדול ומשאירים לבעבע על להבה נמוכה.

 

2. קוצצים את הבצל.

 

3. ממיסים 2 כפות חמאה ו- 3 כפות שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ועלי 

 

4. מוסיפים את האורז וממשיכים לבחוש כ- 2 דקות, עד שהאורז מתכסה בשמן ובמחאה 

 

5. מוסיפים את היין ומבשלים במשך כ- 2 דקות תוך כדי בחישה, עד שהאורז סופג את מרבית 

 

6. מנמיכים את הלהבה כדי לשמור על רתיחה עדינה וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה. האורז 

 

7. מוסיפים את יתרת המרק, מערבבים וטועמים מדי פעם, עד האורז מתרכך אך עדיין מורגש 

 

8. מסירים מהאש, מוסיפים את שארית החמאה ואת גבינת הפרמזן. מכסים את הסיר ומניחים 

 

הדפנה ומבשלים על להבה בינונית, עד שהבצל הופך שקוף (לא חום).

 

והופך לשקוף למחצה.

 

היין. מוסיפים מצקת מלאה במרק ומערבבים בהתמדה עד שהנוזלים נספגים.

 

חייב להיות מכוסה במרק במשך כל הזמן.

 

בשיניים (אל דנטה), בסך הכל כ- 15-20 דקות.

 

בצד (לא על האש) במשך כ- 2 דקות.

 

9. ממליחים, מסלקים את עלי הדפנה ומגישים.

 

 

 

 

 

 

חומרים:

 

50 גרם חמאה

 

1 בצל גדול, קצוץ גס

 

300 גרם פיטריות פרוסות, טריות או משומרות ומסוננות

 

5 ביצים, מופרדות לחלמונים ולחלבונים

 

1 קופסה ליבות ארטישוק משומרות, מסוננות וחתוכות לקוביות קטנות

 

5 כפות חלב

 

4 כפות ברנדי

 

2 כפות מיץ לימון טרי

 

1 גביע גבינה לבנה שמנה (250 גרם)

 

300 גרם גבינה צהובה, מגוררת גס

 

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

מרגרינה לשימון התבנית

 

2 כפות פירורי לחם לזרייה בתבנית

 

תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

 

 

אופן הכנה:

 

2. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיתרכך. מוסיפים את 

 

3. מעבירים את תערובת הפיטריות לקערה. מוסיפים אליה את החלמונים, ליבות הארטישוק, 

 

4. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה. מקפלים בעדינות מחצית מן הקצף 

 

5. משמנים את התבנית וזורים בה את פרורי הלחם. יוצקים את הבלילה אל התבנית ואופים כ- 

 

6. מוציאים מן התנור, מורחים בזהירות את יתרת הקצף על הפשטידה ואופים 5 דקות נוספות, 

 

1. מחממים את התנור לחום בינוני.

 

הפיטריות ומטגנים עד שהנוזלים יתאדו.

 

החלב, הברנדי, מיץ הלימון, הגבינות ומלח ופלפל לפי הטעם. בוחשים היטב.

 

אל הבלילה עד שייבלע בה. שומרים את יתרת הקצף בצד.

 

35 דקות, או עד שתתייצב מעט.

 

או עד שציפוי הקצף יזהיב.

 

 

 

 

חומרים:

 

250 גרם גבינה לבנה 5%

 

250 גרם גבינה

 

 

בולגרית, מגוררת דק

 

1 מיכל שמנת מתוקה

 

300 גרם גבינות קשות, מגוררות (קשקבל, מעושנת, 'טל העמק', גבינת עיזים)

 

4 ביצים

 

3 כפות קמח

 

צרור עירית, קצוצה

 

פלפל שחור, טחון טרי

 

תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

 

 

אופן הכנה:

 

1. מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 צ.). מערבבים בקערה את כל המרכיבים ויוצקים 

 

לתבנית. אופים כ- 45 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

 

2. מוציאים מהתנור ומשהים 20 דקות. חותכים למנות ומגישים.

Please reload

מומלץ החודש

טארט גבינת עיזים, קממבר ופטריות שמפיניון

June 19, 2015

1/2
Please reload

מתכונים פשוטים
Please reload

  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
  • facebook

לפרטים והזמנות: ורד- 054-4705528 | אלמוגית- 054-2275567 | רח' היוצרים 3, לוד.